Koffie is een drank die de meeste mensen op deze planeet wel lusten. Sterker nog, voor heel wat mensen is het ook meteen de enige drank die ze elke dag opnieuw drinken. Dit gezegd hebbende moet er in de praktijk nog steeds vaak worden vastgesteld dat veel mensen niet ten volle kunnen genieten van het pure, heerlijke aroma waar koffie over kan beschikken. Verschillende zaken kunnen hiervan aan de basis liggen. Wil jij ook graag voor eens en altijd ontdekken hoe je nu precies de meest overheerlijke koffie kan maken? Dan is het zonder meer de moeite waard om even grondig de onderstaande tips in je op te nemen!
-
Tip 1: Neem geen genoegen met te bittere koffie
Heel wat mensen stellen vast dat de koffie die ze maken over een veel te grote bitterheid beschikt. Ze hebben er echter geen flauw idee van waar deze bitterheid vandaan komt. Dit zorgt er voor dat ze er vaak maar gewoon genoegen mee nemen. Dit is gelukkig nergens voor nodig. Moet jij ook vaststellen dat je koffie vaak over een te grote bitterheid beschikt? Dan kan het helpen om de maalgraad iets grover te zetten. Eventueel kan het ook interessant zijn om gebruik te maken van een iets hogere dosis koffie per kopje.
-
Tip 2: Wat wanneer je koffie te zuur is?
Niet alleen een te grote bitterheid kan een probleem vormen voor je koffie. Veel mensen klagen bijvoorbeeld ook over een te grote zuurtegraad. In dat geval is dat vaak het gevolg van een te grove maling. Eventueel kan het ook helpen om in dit geval gebruik te maken van een kleinere dosis koffie.
-
Tip 3: Maak altijd gebruik van verse koffie
Natuurlijk is het eenvoudig om koffie in een pakje te kopen in de supermarkt. Jammer genoeg is het dan in de praktijk zo dat je bezwaarlijk kan rekenen op echt verse koffie. Het beste is dan ook nog altijd om de bonen te kopen en de koffie zelf te malen. Doe je dat toch liever niet of heb je er gewoon te weinig tijd voor? In dat geval moet je er op z’n minst voor zorgen dat je gemalen koffie of je koffiepads in zo optimaal mogelijke omstandigheden worden bewaard.
Koop je verse koffie bij KoffieTheePlaza!
-
Tip 4: Een optimale hygiëne is zeer belangrijk
Je dient er altijd voor te zorgen dat alles waar de koffie mee in contact komt ten allen tijde helemaal schoon is. Dit geldt dus niet alleen voor de koffiemachine, maar ook voor de koffiekan waar gebruik van wordt gemaakt en voor de voorraadbus en de filterhouder. Het wordt aangeraden om de koffieapparatuur bij dagelijks gebruik ten minste één keer in de week te reinigen. Zo geniet je altijd van een smaakvolle koffie zonder dat met name kalk een impact kan hebben op het aroma waarover ze beschikt.
-
Tip 5: Besteed aandacht aan het water dat je gebruikt
De vijfde tip die we je op deze pagina kunnen geven heeft betrekking tot het water waar gebruik van wordt gemaakt in je koffie. Voor koffie geldt namelijk dat ze voor het overgrote deel uit water bestaat. Maak bij voorkeur dan ook steeds gebruik van drinkwater dat vrij is van chloor en indien mogelijk over een zo laag mogelijk kalkgehalte beschikt. Is er bij jou thuis sprake van leidingwater met een hoog kalkgehalte? In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om een filter te laten plaatsen. Dit komt ook de levensduur van je koffiemachine alleen maar ten goede. Dit hoeft ook eigenlijk geen echt grote investering te zijn.